Питане за искова молба

Накратко:

- Имаме развод от 1г по взаимно съгласие
- правата на детето са дадени на мен
- аз се грижа за него и детето живее с мен
- бившата съпруга решава да заведе искова молба след 1г за получаване на пълни права на детето
- иска издръжка от 1000лв на месец
- досега тя не е плащала издръжката определена, чрез съдебното решение.

- нейн адвокат ми се обажда в 21:00 за да ме уговаря да сключим споразумение, както исковата молба + подаръци, които тя желае- Iphone-X, Mac book -pro.

Какво мога да направя в случай, че се стигне до дело и ми отнемат детето и присъдят 1000лв издръжка?

Нямам проблеми да дам правата на детето на майката, но възможно ли е да бъда спрян от пътуване в чужбина?

Адвоката на няколко пъти повтаряше думата изнудване....

Мисля да отговоря на исковата молба с приложени всички документи,доказателства,свидетели относно отглеждането на детето ми, което е на 7г.

Същевременно вече имам сключен брак в Америка и чакаме бебе.

Благодаря

Виртуален клуб за запознанства

Скъпи приятели,

виждаме коментари във форума и получаваме съобщения през формата за обратна връзка с предложения за създаване на виртуален клуб - интернет пространство, в което самотните родители да могат да се срещат, запознават, опознават, подкрепят, а защо не и обвържат? Вдъхновени от Вашите идеи, решихме да създадем такъв клуб, но преди това искаме да разберем какви са Вашите желания и очаквания от този клуб, за да може максимално да отговорим на изискванията Ви! Очакваме коментари и във форума, в отворената тема "Най-добрият начин за успешни запознанства" (http://singleparent.bg/forum.php?IDMenu=1147&IDLang=1), както и във Facebook страничката ни.

Благодарим Ви предварително за приноса! 

Отглеждането на деца сам или сама е трудно, но не и невъзможно!

Семействата с един родител вече не са нещо нестандартно или рядко срещано явление. Най-често говорим за самотни майки, но и самотните бащи не са изключение. Процента деца, които живеят и с двамата си родители намалява сред всички расови и етнически групи, като причините за това са много и различни. Повечето от случаите на отглеждане на деца от самотни родители са резултат от загуба на другия родител поради смърт, развод или раздяла, когато партньорите живеят на семейни начала без брак.

Съпътстващите емоции от това и в трите случая са, най-вече, силна болка, вина, гняв, разочарование, предателство, изоставяне, отхвърляне, обреченост, страх. Заедно с обикновените ежедневни задължения самотният родител трябва да се справя със своите емоции, както и с тези на децата, за да се избегне ситуацията на изолиране, в която самотният родител може сам да се постави. Не на последно място е финансовият фактор, тъй като отглеждането на дете/деца освен голяма доза любов, изисква и доста финансови средства.

Звучи страшно – факт е, че да си самотен родител не е лесно, но не е и невъзможно!

Във форума на Single Parent се надяваме самотни родители – както майки, така и бащи, да намерят полезни съвети и морална подкрепа за многобройните предизвикателства, пред които са изправени те и техните деца. Надяваме се в този форум да споделяте и откривате мнения, въпроси и отговор, които да ви помогнат да се справите с дадена ситуация или да ви окуражат и подкрепят в трудни моменти.