print | close

Коментар


Здравейте красиви хора. Интересни наблюдения, интересни заключения.

Казвам се Лигия Младенова.

Терминът "самотен родител" на български език звучи малко тъжно и депресивно. Наистина прочетох много истории и тук и във форума на BG Мама и виждам доста закономерности в подобните съдби, борба с негативни емоции и дори безнадеждност, съчетани с опити да се чувстваме отново щастливи.

Аз съм майка на три деца. Останах сама с тях, когато бях бременна с третото. Не то беше причина за развода, но с него чашата сякаш преля. Минах през всичките тъй наречени "митове" и искам да ви кажа, че са реални и страданието е реално! Нямах време да се чувствам самотна и ще ви кажа, спаси ме това, че бях много заета с неотложни ангажименти, трябваше да работя и да върша всичко останало сама, да се боря с безпаричие, квартири в София и всичко останало.

Децата наистина израстват с известна несигурност, чувство за отхвърляне, огорчение и т.н., не можем да отречем крещящите факти, и не е необходимо!

Но имаше няколко неща, които направих, докато децата бяха малки и които много ми помогнаха да ги отгледам като пълноценни личности, да съхраня себе си като нормално човешко същество и да стигна до състояние, вече 15 години по-късно, в което мога спокойно да заявя, че съм щастлива майка. Живея без съжаления, отвътре ми е свободно, чувствам се пълноценна и успешна жена, общественик и писател, децата ми ме обожават и мога да се радвам на живота (Живея в България!).

Готова съм да споделя преживяванията си и пътя, по който излязох от дълбоката яма на депресията, ако има интерес! Повече от всичко сега се радвам на хора, които са в моето обкръжение. Радвам се да ги виждам как разцъфтяват и живеят с цел и огън! 

close