print | close

Отговор


Автор: Анонимен
Редактор: Администратор

Здравейте отново,

(имам някакъв проблем с публикуването на отговора си...)

Според решението на съда бащата има право на 1 месец през лятото. Също така не е уточнено и не знам дали може на няколко пъти да ги вземе или трябва да е наведнъж.

Здравейте,

Благодаря за уточнението, но за съжаление няма предвиден формален ред, както за уведомяване от Ваша страна на бащата за времето, през което ще ползвате платения годишен отпуск през лятото, така и за бащата да уведоми Вас, кога ще вземе децата в определеното му от съда време – един месец през лятото.
Съветвам Ви щом имате яснота за времето на ползване на предвидения отпуск, да уведомите бащата писмено (чрез телеграма, нотариална покана или друг начин), като му укажете срок, в който да Ви отговори. Отговорът зависи от неговата добронамереност, като не може да го задължите да го стори. Спокойно може да заявите собствения си отпуск в детската градина, дори и при неяснота относно този на бащата. Ако и когато той поиска децата - в детската градина не могат да Ви откажат да ги пуснат.

PS Това, че не виждате публикацията си веднага на сайта не се дължи на технически проблем, а на факта, че не сте регистриран потребител. В този случай администратор на сайта одобрява направените публикации в срок от 24 часа и тогава те стават "видими" на сайта.

close