Отговор

Автор: Анонимен

Запишете го на спорт и след консултация с лекар (диетолог) му направете диета. Едното без другото, обаче, няма да свърши работа.

Коментар

Автор: Анонимен

Колкото по-рано се заемете с този проблем (докато детето е малко), толкова по-лесно ще промените хранителните и спортните навици на Вашето дете.

Докато децата са малки, домашната среда и примера на родителите и близките са най-важни и най-силно може да ги влияе. Ако мама и тате се хранят здравословно с предимно домашно приготвена храна, не изкушават детето постоянно със сладкиши, наситени на въглехидрати и други вредни храни (junk food) като чипсове, кроасани, хамбургери и стимулират движението на детето - разходки навън, игри на открито, каране на колело и прочие може да положат едни стабилни основи в посока правилно хранене и ограничаване на "боклучавата" храна. Ако в къщи няма практика да се ядат основно полуфабрикати и силно въглехидратни храни, то детето няма да ги търси и извън къщи.

Коментар

Автор: Niki Raeva

Според мен, ако сте осъзнали, че детето ви е с наднормено тегло - то първата крачка е направена. Спортът естествено е перфектен вариант за справяне с този проблем, но  и според мен консултацията с диетолог е повече от задължителна. Какъвто и хранителен режим да се спазва е много важно да се знае кои са храните, които организмът на детето усвоява най-добре и кои са тези, които на всяка цена трябва да се избягват.

Напиши коментар

 Анонимен


Въведете текста в полето до изображението.
Ако не сте регистриран потребител, Вашата публикация ще бъде публикувана на сайта след одобрение от администратор!