Търсене

Автор: Нина Спасова

Как да се справя с агресивното поведение на сина ми? Има ли някой родител, който се е сблъскал или справил с подобен проблем?

 

Коментар

Автор: Анонимен

Здравейте,при мен се случва същото.Имам наблюдения с моето дете и разбрах че то несъзнателно повтаря формата на поведение на баща си който също е агресивен ,говори на висок тон ,заповядва.Трябва да се консултирате с психолог ако имате такава възможност и да намерите начин да разберете причината за тази агресия у детето Ви.А разберете ли причината която кара малкото същество да се държи по този начин много лесно ще намерите и начин да туширате проблема .Разберете също така дали само у вас е така и ако ходи на училище или градина дали се държи така и с другите деца .Ако агресията се проявява само у вас значи е насочена само към Вас и Ви упреква за нещо или си мисли че Вие сте причина за неговите страдания които предизвикват такова поведение.

Отгвоор

Автор: Нина Спасова

Благодаря Ви за споделението мнение! Синът ми не мисля, че "имитира" баща си, защото когато те са заедно (ние сме разделени) баща му се държи много добре. В детската градина също не проявява агресия. Аз си мисля, че при него по-скоро е въпрос на налагане и взимане "на надмощие" :) Агресията му е проявена само към мен и то в случаите, когато му откажа нещо.

Коментар

Автор: Анонимен

Здравейте , помислете и над това дали когато детето е с баща си не получава всичко и нищо не му се отказва и ако е така то може би очаква същото и от вас и тогава когато не се случат нещата така както с другият родител отключват това поведение и у него. А може и баща му да прави всичко нарочно с цел да отдалечи детето от вас или с цел да Ви наранява по този начин. Много са причините които причиняват тези разстройства у децата и трябва да се постараем да намерим начин да достигнем до крехката детска психика у да си помогнем да живеем спокойно и без притеснения

Коментар

Автор: Нина Спасова

Благодаря за споделеното мнение!

Напиши коментар

 Анонимен


Въведете текста в полето до изображението.
Ако не сте регистриран потребител, Вашата публикация ще бъде публикувана на сайта след одобрение от администратор!