Търсене

Автор: Petya Kirilova

Здравейте,

моля споделете опит и мнения по въпроса за "семейния" бюджет. Какво представлява той? Всеки да си държи парите от заплатата/доходите на "свое" си място или всички пари да се държат на едно място и заедно да се вземат решения за харчовете, свързани със семейството? Дали това второто (общия бюджет) го има само при семействата, скрепени с брак и не може да съществува при хора, живеещи на семейни начала, особено когато детето/децата не са общи?

Проблем ли е да не се прави сметка кой колко пари изкарва и сметките да се плащат от този, който има в момента? Ситуациите се променят, днес единия има, утре другия...

Въпросите са много.... отговорите са малко :) или поне тези, които ми хрумват на мен :)

Коментар

Автор: Анонимен

Какви са тези разбирания за отделни сметки в едно семейство… в този вариант ми се губи част от смисъла на думата семейство…. Тези двойки са по-скоро съквартиранти, които живеят заедно, но всеки си гледа своите нужди и си прави харчове според приходите. В едно семейство е редно всеки да се включва с колкото пари може - да се разпределят ангажиментите - например мъжа плаща сметките, жената пазарува храна за вкъщи и прочие….

Коментар

Автор: Pepa Tomova

семейния бюджет го разбирам така - всичко отива на едно място и оттам се харчи за нуждите на семейството. Разбира се, добре е всеки партньор да си заделя някаква част от заплата за свои нужди, но и това не е зле да се знае и от двамата :)

Напиши коментар

 Анонимен


Въведете текста в полето до изображението.
Ако не сте регистриран потребител, Вашата публикация ще бъде публикувана на сайта след одобрение от администратор!