Търсене

Правила и условия

Тези правила и условия имат за цел да осигурят приятна атмосфера за ползотворна комуникация между потребителите на този форум. При констатирано нарушение на някое от тях, моля свържете се с нас чрез контактната форма.

 1. Често използвани термини:
  тема - започаната дискусия или зададен въпрос от регистриран потребител, на които могат да отговарят регистрирани и нерегистрирани потребители
  коментар - отговор или споделено мнение от регистриран и нерегистриран потребител на започната във форума тема
  публикация - публикувани във форума теми и коментари
 2. Потребителите на форума носят цялата отговорност за своите мнения и коментари, тъй като изразяват личното отношение и позиция. Мненията не обвързват с нищо останалите потребители или екипът на сайта и форума. Single Parent не носи отговорност за съдържанието на съобщенията или становищата, изразени в тях.
 3. Уважавайте чуждото мнение. Отнасяйте се с уважение към мнението на другите, дори и да не сте съгласни с него.
 4. Спазвайте позитивен тон на общуване с другите потребители във форума. Не обиждайте и не използвайте нецензурирани реплики.
 5. Не вярваме, че правото на свободно слово дава право на който и да е потребител да обижда или да напада друг потребител. Лични мнения се приветстват от нас, но критика/коментари/обиди/нападки по адрес на друг/и потребител/и не се толерират.
 6. Обиди, ругатни и псувни по адрес на потребител/и не се считат за приемливо поведение във форума и потребители, които се държат по неприемлив начин ще бъдат предупреждавани от нашите модератори, а техните коментари - изтривани. Екипът на Single Parent е в правото си да блокира Вашия акаунт.
 7. Форумът на Single Parent не е място за разрешаване на лични вражди или спорове. Те не представляват интерес за останалите потребители във форума и развалят приятелската атмосфера, която се стараем да поддържаме. Потребители, които подклаждат спорове и насаждат неприязън към потребител/и, ще бъдат предупреждавани и/или наказвани.
 8. Във форума може да участват както регистрирани, така и нерегистрирани потребители. Нерегистрираните потребители могат само да коментират, без да отварят нова тема.
 9. Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описващо съдържанието на темата.
 10. Препоръчва се на потребителите да използват търсачката, която се намира във „Форум инструменти“ преди публикуването на нова тема с цел избягване на повторения (дублиращи се теми).
 11. Потребителите нямат право да публикуват отново тема, която вече съществува във форума или да публикуват един и същи коментар няколко пъти с цел привличане на внимание. Това се счита за "спам" и ще бъде изтрит от модераторите на форума.
 12. Потребителите нямат право да започват тема с цел обсъждане и/или критикуване на тема или коментар/и, започнати от други потребители.
 13. Всяко мнение, публикувано в дадена тема, трябва да се отнася към разисквания въпрос.
 14. Запазваме си правото да премахваме и редактираме всяка тема/коментар, която противоречи с правилата и условията за ползване на форума и препоръките за добър тон в общуването и толерантност към мнението на другите потребители.
 15. Не се допускат постове, написани изцяло с ГЛАВНИ букви, защото в интернет пространство това се счита за „говорене на висок тон“, „викане“ или „крещене“, и е в разрез с добрия тон на общуване, който искаме да се поддържа във форума. Можете да използвате главни букви, ако искате да наблегнете на определена дума, или фраза, но не и за цял пост. Потребители, които често нарушават това правило, ще бъдат предупреждавани.
 16. Забранено е публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. В подобни ситуации модераторите на форума ще преценят дали е необходимо да коригират направените от потребителите грешки.
 17. Личните съобщения също са обект на правилата на форума. Забранено е да се изпращат рекламни материали, както и обиди, заплахи и тормоз чрез лични съобщения. Ако получите лично съобщение с такова съдържание, незабавно ни уведомете на адрес: office@singleparent.bg.
 18. Забранено е развиването на търговска дейност във форума - продажба и/или реклама на търговски стоки и/или услуги.
 19. Забранено е провеждането на анкети или проучвания във форума без значение каква е целта им. За провеждането на анкети или проучвания, моля пишете ни на marketing@singleparent.bg.
 20. Ако копирате текст, линк от друг сайт, снимки или друго съдържание, които са обект на авторски права, трябва да посочите източника и при възможност да предоставите връзка към оригинала. Single Parent не носи отговорност за нарушени авторски права от потребителите на форума. При претенции от страна на собственика на авторските права всички материали ще бъдат премахнати от форума без предупреждение.
 21. Модераторите на сайта имат право да изтриват коментари, когато те съдържат:
  • спам или търговски съобщения;
  • нецензурни или вулгарни изрази;
  • всякакъв вид дискриминация - на расова, сексуална или етническа основа.
  • политическа агитация;
  • обиди, насочени към потребителите на форума;
  • порнографско съдържание.
 22. Нарушението на което и да е от горните правила ще се третира с предупреждение. При повторно нарушение на потребителя ще се налага временна забрана за достъп до форума в продължение на 10 дни. При трето нарушение на потребителя ще се налага постоянна забрана за достъп до форума.
 23. Екипът на Single Parent си запазва правото да променя правилата и условията за ползване на форума, когато сметне за необходимо без предварително известяване.

Правила и условия